De herfst in Durbuy is een droomseizoen voor gezinnen die op zoek zijn naar ontdekkingen en avonturen. Tussen de glinsterende kleuren van de natuur en de vele activiteiten van de regio, heeft het kleinste stadje ter wereld alles wat u nodig heeft om u een onvergetelijke ervaring te bieden. Hotel Sanglier heeft voor u de leukste activiteiten in Durbuy geselecteerd om volop te genieten van uw herfstvakantie 2023.

Bezoek Durbuy en zijn historische stadscentrum

Wat is een betere manier om je verblijf te beginnen dan een wandeling door de typische straten van Durbuy ? Bezoek deze oude middeleeuwse stad en maak een reis terug in de tijd om de middeleeuwen te ontdekken. 

Kom tijdens je wandeling langs bij de werkplaats van de Saint-Amour confiturerie, een lokaal ambachtelijk bedrijf in de stad. Jam, gelei, azijn en verzorgingsproducten, het huis biedt u goede dingen op basis van Ardense planten en vruchten.

Verblijft u in het Hôtel Sanglier des Ardennes ? De ideale locatie van het hotel zal u toelaten om te genieten van deze betoverende omgeving gedurende de hele duur van uw vakantie met uw gezin.

Een familiemiddag in het park Adventure Valley

Het weer zit niet mee? Begeef u naar Adventure Valley en ontdek de ruime keuze aan overdekte activiteiten, op slechts 10 minuten van het historische stadscentrum.

U kan u bijvoorbeeld laten verleiden door een van de escape rooms van het park en een spannend avontuur beleven waarbij het oplossen van puzzels de sleutel is om te ontsnappen. Dit is een perfecte activiteit voor gezinnen die graag uitdagingen aangaan.

Geniet 's avonds van een smakelijke maaltijd in restaurant La Fabrique, een etablissement dat volledig is gewijd aan gezinnen. Elke dag vanaf 18.00 uur, terwijl de meeste activiteiten sluiten, blijft het indoor parkrestaurant open. Maar dit is niet alles ! De binnenspeeltuin blijft ook toegankelijk, gratis voor kinderen die bij La Fabrique komen eten.

Ontdek het park
bowling durbuy

Het dorp Wéris en zijn megalietenhuis

Wist u dat oude stenen, hunebedden en menhirs verborgen liggen in het hart van de stad Durbuy ? Het is in Wéris, een charmant dorpje dat deel uitmaakt van de "Mooiste Dorpen van Wallonië", dat u een fascinerende prehistorische site kunt ontdekken: een megalithisch veld van meer dan 8 km lang. In de huidige staat van onderzoek bestaat het uit twee "overdekte steeg" -achtige hunebedden met bijbehorende menhirs, evenals zes locaties die alleen menhirs bevatten.

Ga voor de rest van uw bezoek naar het Musée des Mégalithes de Wéris, een geweldige ontdekking voor het hele gezin. Het dompelt u onder in de beschaving van de hunebeddenbouwers, de Neolithische periode, en neemt u mee om de geheimen van de megalithische site te ontdekken.

Praktische informatie : 
Merk op dat het Maison des Mégalithes op reservering rondleidingen organiseert op de megalithische site en u wandelplannen aanbiedt bij de receptie.
Place Arsène Soreil, 7 - 6940 Wéris
Tel: 086 21 02 19

Megalietenhuis website

Een fietstocht rond Durbuy langs de Ourthe

Het is geen geheim dat de Ardense natuur veel te bieden heeft. Speciaal voor fietsliefhebbers! Geniet van de mooie herfstdagen om de Belgische Ardennen te (her)ontdekken tijdens een familiale mountainbiketocht door de kleine dorpjes van de Calestienne, rijk aan hun architecturaal en natuurlijk erfgoed. 

Vanuit het historische stadscentrum van Durbuy kunt u een van de vele routes nemen die geschikt zijn voor MTB en VTC. Als u met jongere kinderen fietst, raden wij u aan om te kiezen voor een wandeling langs de oevers van de Ourthe. Het circuit is regelmatiger en evolueert voortdurend langs de Ourthe (beton of macadam) op de RAVeL.

Ga voor meer informatie naar het VVV-kantoor  van de stad voor een van de gedetailleerde plannen met meer dan 175 km mountainbikecircuits en 350 km knooppuntennetwerk. 

randonnée à vélo durbuy

Geniet van een van de beste spelrecepten van chef-kok Wout Bru

Fazant, wild zwijn, hert, haas of hert, de herfst is het favoriete seizoen voor wild ! De vrijheid en natuurlijke voeding van deze dieren geven hun vlees een onvergelijkbare smaak en frisheid die door fijnproevers zeer wordt gewaardeerd.

Van oktober tot december staat dit heerlijke gerecht op de menukaart van de 4 restaurants van Le Sanglier om u de beste wildrecepten van Chef Wout Bru te laten ontdekken.

Onze restaurants

Bibber voor het Mystery Forest van Durbuy

Dit najaar worden de mysteries van Halloween uitgenodigd in Durbuy voor een 4e editie. Als de avond valt, bereidt u dan voor om betoverd te worden door een fantastisch en angstaanjagend schouwspel tijdens een verlichte wandeling door de dichte bossen van Adventure ValleyPark.

Van 13 oktober tot 4 november 2023 hoort u niet alleen de kreten van de durvers die zich overgeven aan boomklimmen, maar ook die van de nieuwsgierigen die zich wagen aan het "Mystery Forest". Dompel uzelf onder in de magische wereld van Halloween en ontdek verbazingwekkende en pijnlijke scènes. Zodra de nacht valt, worden de projectoren ingeschakeld om adembenemende audiovisuele shows te onthullen die geschikt zijn voor het hele gezin. Maar bent u dapper genoeg om het pad over te steken en het meest mysterieuze avontuur van Durbuy aan te gaan?

Wacht dus niet langer en profiteer van de Toussaint-vakantie om de opwindende sfeer van Halloween te ervaren met familie of vrienden in Adventure Valley Durbuy. Op eigen risico...

Info & Boeken
Contenu

Heeft u uw herfstverblijf in Durbuy nog niet geboekt?

Ontdek de familiekamers en suites van Hotel Sanglier des Ardennes of boek een van onze exclusieve seizoensarrangementen voor een geweldige prijs.

Boek een verblijf
Onze arrangementen
nuitée