Profiteer van de voorjaarsvakantie om Durbuy met het gezin te ontdekken

Durbuy, de parel van de Belgische Ardennen, blijkt een topbestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een onvergetelijke voorjaarsvakantie. In 2024 verrijkt deze charmante middeleeuwse stad zijn activiteitencatalogus en biedt het boeiende avonturen voor jong en oud. Ontdek waarom Durbuy de perfecte plek is voor uw voorjaarsvakantie met het gezin en ontdek onze selectie van activiteiten die u niet mag missen.

Waarom is Durbuy de perfecte bestemming voor de voorjaarsvakantie?

In het voorjaar ontwaakt Durbuy in een explosie van kleur en een mild klimaat, wat een idyllische omgeving biedt voor een vakantie met het gezin. Het is niet alleen de diversiteit aan activiteiten die aantrekt; het is ook de mogelijkheid om familiebanden te versterken, samen te leren en te verwonderen in een uitzonderlijke historische en natuurlijke omgeving.

Petit train

Top 5 familieactiviteiten die u niet mag missen in Durbuy

1. Verken het historische centrum van Durbuy in een klein toeristentreintje

Bent u terug in het centrum van de stad? Stap aan boord van het toeristentreintje van Durbuy en ontdek de stad en haar geschiedenis. Onderweg ontdekt u de belangrijkste feiten en geheimen uit de geschiedenis van Durbuy. Aan het einde van de rit bereikt u de belvedère, het hoogste punt van de streek met een adembenemend panorama. 

Praktische informatie

Vertrekpunt: Place aux Foires de Durbuy, vlakbij de kiosk
Tijdens het voorjaar is de trein elk weekend en tijdens de schoolvakanties geopend, van 11.00 tot 17.00 uur.

Info & Reservering

Kajakken op de Ourthe

In Durbuy rijmt de terugkeer van het lenteseizoen met de opening van het kajakseizoen! Op de zonnigste dagen is de afvaart van de Ourthe een van de populairste activiteiten voor groepen en gezinnen. Ontdek de Ourthevallei in een één- of tweepersoonsboot

Ontdek het Ourthedal op het ritme van het water en over een afstand van 8, 12 of 23 km.

Let op - Ook al is het weer in het voorjaar vrij zacht, is het mogelijk dat overvloedige regen of een periode van droogte de rivier onbegaanbaar kan maken. Vergeet niet om te controleren voordat u vertrekt.

Praktische informatie

Adres : Rue Rome 1, 6940 Durbu
Gratis pendelbus tussen start en finish.

kayak en famille

 

Info & Reservering

3. Word de held van uw eigen avontuur in Adventure Valley

Het grootste avonturenpark van België, op slechts enkele kilometers van het stadscentrum. Op het programma staan activiteiten voor het hele gezin. Of het nu gaat om een met adrenaline gevuld avontuur of om midden in de natuur nieuwe energie op te doen, met de formules "Pass" of "A la carte" kunt u uw dag plannen volgens uw voorkeuren. 

Met zijn boomklimparcours, zijn gigantische Superfly-zipline, zijn grote vrije valsprong, zijn klimmuren en meer, belooft Adventure Valley momenten van plezier en adrenaline voor het hele gezin.

Praktische informatie

Adres : Rue Rome 1, 6940 Durbuy
Dagelijks geopend van 9.30 tot 20.00 uur

Info & Reservering

5. Daag uw dierbaren uit tijdens een minigolfspel

De minigolfbaan van Durbuy ligt midden in het centrum van de stad en biedt zijn bezoekers een eigentijdse speelse ervaring, ongeacht de tijd van het jaar. Met 18 holes die zorgvuldig zijn ontworpen om uitdaging en plezier te combineren, is deze minigolfbaan de perfecte plek om momenten van vreugde te delen met familie of vrienden. Niets anders dan geluk!  

Praktische informatie

Adres: Place du Grand Anticlinal 3

minigolf durbuy

 

4. Neem een gastronomische pauze bij Désirée de Lille

Trakteer uzelf op een zoete pauze in het theesalon Désirée Durbuy, waar fijn gebak en een warme sfeer ieders smaakpapillen zullen verrassen. Het extraatje voor zonnige dagen? Het ruime en intieme buitenterras, met een prachtige speeltuin voor uw kinderen.

Praktische informatie

Adres: Rue du Comte Théodule d 'Ursel 1, 6940 Durbuy
Dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Om ter plaatse van te genieten of mee te nemen

Komt u naar Durbuy? Zet uw koffers neer in het Hôtel Sanglier des Ardennes

Maak van het Hotel Sanglier des Ardennes uw thuisbasis in de Ardennen! Gelegen in het hart van het oude centrum van Durbuy, combineert ons hotel op harmonieuze wijze traditie en moderniteit en zorgt het voor ontspanning en welzijn na uw verkenningen.

Onze kamers en suites, ontworpen voor alle gezinnen, bieden de ruimte en het comfort die nodig zijn voor een gepersonaliseerd en onvergetelijk verblijf.

Ontdek het hotel
Contenu

Boek vandaag nog je voorjaarsverblijf in Durbuy

Kiezen voor Durbuy voor de voorjaarsvakantie garandeert uw gezin een onvergetelijk avontuur tussen culturele ontdekkingen en momenten van ontspanning. Geniet van deze parel van de Ardennen voor een betoverende vakantie. 

 

Een verblijf boeken
Summer Offer